Om sajten

Kaninens välfärd - nya regler

2014-09-05 11:17 #0 av: Tilde

Här på Dvärgkaniner i Fokus kommer kaninerna först. Vi prioriterar deras välfärd framför våra egna viljor som ägare. Därför har vi bakom sajten valt att lägga till några nya regler för att reflektera detta.

Anledningen till dessa nya regler är för att många nybörjare som inte vet bättre kan tro att det är ok med vissa saker som inte är det. Alltså kan folk skaffa kanin och tro att de kan avla på den så fort kaninen blir könsmogen, vilket i själva verket kan orsaka en tidig död hos djuret. Vi vill alltså förhindra att sådana incidenter sker så respektera detta, tack.

Dessa är generella anvisningar för vad man inte får skriva om på sajten:

- Att man använder sig av burar som strider mot minimimåtten (undantag om kaninen är 100% frigående och endast har en öppen bur som den kan använda om den vill). Man får alltså inte skriva om att man vill bygga/att man använder en bur som är 90x40 cm till sin kanin som ej är frigående.

- Att avla på en kanin som är för ung och därmed kan ta skada - vi anser att en honkanin ska minst vara 7 månader gammal för sin första kull! Har man en annan åsikt om detta kan man berätta om sin bebishona som väntar ungar på en annan sajt.

- Att man ger mat som är känt att vara dåligt eller giftigt för kaniner - gäller om personen i fråga är medveten om riskerna men inte bryr sig. Alla gör misstag ibland och dessa personer bestraffas såklart inte.

- Att ens kanin har tillgång till skadliga saker. Man får självklart diskutera detta ämne (om vad som är skadligt eller hur man kan undvika det), men att visa upp hur ens kanin har en gallerbur (ovanför marken) eller att man ger kaninen chips eller choklad varje dag framför TV:n är inte ok!

Är du osäker på om det du vill skriva om är emot dessa regler kan du antingen chansa och göra ett inlägg - det värsta som kan hända är att vi låser tråden, eller kontakta sajtvärd/medarbetare.

Vi låser alltså trådar som vi anser är opassande. Ser vi en medlem som gång på gång bryter mot dessa nya regler får en varning. Reglerna är inte till för att skrämma någon eller begränsa vad man kan diskutera på sajten, utan de finns till för kaninernas bästa. 

Tack för ert förstående!

♥ Tilde

Anmäl
2014-09-05 21:17 #1 av: fuzzie

Bra och tydligt skrivna regler tycker jag. Tummen upp 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.