Allmänt

Att gruppfota kaninbebisar

2013-03-11 12:18 #0 av: Tilde

De flesta som har eller har haft kaninbebisar hemma vet hur svårt det är att få alla att sitta still för att posera för ett gruppfoto. Här kan ni läsa om några tips jag har för att få en lyckad fotostund!

Kaninungar är inte direkt eleganta, det vet nog de flesta. De gillar inte öppna ytor utan kryper då iväg för att hitta ett mysigt ställe att sova på. Finns det syskon i närheten så lägger de sig i en hög för att värma varandra. Därför är det svårt att lyckas fotografera dem på rad, speciellt om det är en stor kull.

Får ungarna själva välja skulle alla gruppfotografier se ut något i den här stilen:

Eller har man ännu mer otur ligger de snarare såhär:

Inte så kul för oss kaninägare som vi ta gulliga bilder på alla ungarna! Speciellt om man har fått en stor kull och vill ta kort på alla samtidigt.

Vad jag brukar göra för att få dem att ligga stilla är att jag tar några stycken i taget, kanske 2-3 ungar och lägger dem bredvid varandra där jag vill fotografera dem. Släpper man taget om dem direkt så kommer de genast att röra på sig och gräva sig in under syskonen eller vandra iväg på äventyr. Därför brukar jag kupa händerna och "krama om" kaninungarna, väldigt löst. På det sättet känner de sig trygga och kan snabbt somna. 

Efter ett antal sekunder ligger de 2-3 ungarna helt stilla bredvid varandra och man kan då sätta dit några syskon till bredvid, ungefär lika många. Gör samma sak med dem, kupa händerna och lägg dem försiktigt över ungarna, så det blir mörkt och varmt och tryggt för dem. De kommer snart också att ligga helt stilla och kanske till och med somna.

Detta gör man med alla syskon tills de ligger så som man vill ha dem. Det kan ta några försök innan ungarna ligger helt stilla, men då är det bara att kupa händerna över ungarna som rör sig, så lugnar de till slut ned sig.

Resultatet? Något i den här stilen:

Även om ungarna inte ligger helt stilla så du kan få några perfekta foton, så är det en klar förbättring, eller hur?Skämtar

Lycka till med fotograferingen!

♥ Tilde

Anmäl
2013-03-11 12:27 #1 av: [körsbärsblomma]

söta

Anmäl
2013-03-11 12:47 #2 av: Fridaaaa

Naw :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.